Restauracja BUKOWA to przytulne, kameralne miejsce gdzie sztuka kulinarna łączy się z profesjonalną obsługą.
Myśląc ze szczególną uwagą o podniebieniach naszych Gości proponujemy wyśmienite, regionalne potrawy i sezonowe menu. Większość produktów to nasze własne wyroby.
Szef Kuchni p.Krzysztof Mielcarek osobiście dba o zaspokojenie nawet najbardziej wyszukanych gustów.
Hołdujemy idei Slow Food wierząc, że powolne celebrowanie posiłków sprzyja ogólnemu, dobremu samopoczuciu. Serwujemy potrawy przyrządzane z naturalnych składników przy użyciu najnowszych metod przygotowania dań, co pozwala wydobyć pełnię ich smaku. Atmosfera, która towarzyszy jedzeniu sprzyja relaksowi i odprężeniu.
Nasze śniadania to sala wypełniona zapachem świeżo parzonej kawy i chrupiącego chleba oraz bufet ze stu produktami. Serwujemy potrawy najwyższej jakości – w tym wyroby własne m.in. wędzone ryby, mięsa pieczone i domowy pasztet, szeroką gamę serów, świeże owoce i warzywa.
Na życzenie serwujemy śniadania do pokoju a także przygotowujemy pakiety śniadaniowe na wynos.
W naszej restauracji zgodnie z ideą wykorzystania potencjału tkwiącego w tradycji kulinarnej naszego terenu serwujemy dania kuchni regionalnej. Jesteśmy członkiem projektu Dolnośląski Szlak Kulinarny-Smaki Dolnego Śląska. Naszych unikatowych specjałów możecie Państwo skosztować zarówno w Restauracji Bukowa, jak i podczas licznych festiwali i konkursów kulinarnych.
Jeśli planują Państwo uroczystość rodzinną, przyjęcie okolicznościowe, chrzciny, komunię, spotkanie w gronie przyjaciół albo wystawny bankiet - zapraszamy do Hotelu Bukowy Park.
Do dyspozycji Państwa eleganckie, gustownie urządzone sale, wyśmienite menu dopasowane do Państwa życzeń oraz profesjonalna obsługa.
Dysponujemy salami bankietowymi do 70 osób.